Pulsa aquí si no visualizas correctamente este e-mail

e-Col·legi     


 


Ajuda'ns a fer gran el Col·legi. 
La teva col·laboració és clau.

Anima als teus companys de professió, doctorats, llicenciats o graduats en publicitat i relacions públiques, a sumar-se al Col·legi. 

Dona'ls aquestes 
10 raons per col·legiar-te.

Gràcies!

 
Properes activitats

 

Xerrada-Networking Sagardi: Madwomen: dones i marca personal
Dimarts, 8 de març de 2016, de 19 a 21 h.
Restaurant Sagardi (Muntaner, 70-72)

 

El proper 8 de març de 2016 de les 19 a les 21 hores en el Restaurant Sagardi, el Col·legi organitza una xerrada-networking coincidint amb el Dia Internacional de la Dona. Dones representatives del sector del màrqueting i de la comunicació comercial ens acompanyaran per conversar sobre la seva trajectòria professional.
 

Les Madwomen seran:
- Alexia Herms, experta en màrqueting digital.
- Patricia Luján, CEO de Carlitos y Patricia
- Laura Ros, directora general de Volkswagen
 
Aquestes tres Madwomen estaran moderades per Reyes Ferrer, editora i diferenciologa.
 
La inscripció és gratuïta i cal fer-la a través d'aquest formulari

 

Notícies

 

La diversitat,ven?

Segona activitat organitzada pel Col·legi per debatre sobre la presència de la multiculturalitat a la publicitat, en el marc de la investigació promoguda per Migracom i la UAB.

Més de 90 professionals van assistir activament a l’acte

Rafa Besolí, responsable de Comunicació d’Acció Intercultural de la Direcció d’Immigració de l’Ajuntament de Barcelona; Montse Blanco, directora de Publicitat i Imatge Corporativa de la  Fundació La Caixa; Toni Segarra, soci fundador i director de SCPF i Miquel Campmany, responsable de publicitat i de continguts de marca de Nestlé, van ser els professionals convidats a participar en la taula rodona celebrada el passat 25 de febrer, al Museu Colet.  

Va iniciar l’acte el degà, Ton del Pozo, qui va explicar com el Col·legi va incorporar-se en la investigació acadèmica promoguda per Migracom – UAB  “La diversitat ven?, s’utilitza de forma ètica?” per ajudar a difondre-la, plantejar debat i crear opinió sobre la qüestió.

A continuació, Nicolas Lorite director de la investigació i productor del documental que recull tot el treball realitzat, vapresentar la mostra i els primers resultats de la recerca, en la que s’han analitzat 834 anuncis durant una setmana a prime time en les principals cadenes de televisió del territori espanyol on 65 contenen algun personatge amb caracteristiques de diversitat cultural, i s’han entrevistat a més de 40 persones del món universitari i professionals del sector. L’objectiu: saber què en pensen sobre la diversitat en els anuncis i sobre les conseqüències d'aquesta interconnexió en la societat actual. 

“Simplement el fet d’estar aquí, parlant, serveix per conscienciar-nos més sobre la qüestió” (Toni Segarra, SCPF)
 
La taula rodona, moderada per Richard Wakefield, director creatiu i professor de la Facultat de Comunicació Blanquerna, va recollir respostes a les següents preguntes: Estem acostumats a elegir un producte en funció de d’un físic, una pell, un fenotip determinat? Com és possible incorporar diversitat real i vendre igualment a tota la Societat? La publicitat segueix marcada pels estereotips? Què fer per incloure aquesta realitat? És necessari fer-ho? Qui té l’última paraula?

Pels resultats actuals de la investigació i per les diferents intervencions va quedar palés que la diversitat en la publicitat no és una qüestió que els publicitaris conscientment es plantegin com un element imprescindible a tenir en compte, però sí que és una preocupació diària que la publicitat reflecteixi la societat: “Tenim la responsabilitat de fer el que la gent vol, si ho fem malament desapareixerem” (Toni Segarra), “Busquem amb prioritat que la publicitat reflecteixi la societat” (Montse Blanco) Van ser algunes de les manifestacions al respecte. També es va parlar de la gran importància del target en la creativitat de l’anunci i que la decisió final la té el client, fet que Miquel Campmany va remarcar. 

Rafa Bresolí per la seva banda, va afirmar que "la publicitat responsable ha de construir la societat i ha d'incorporar la diversitat" i va insistir en que “si la publicitat és per a tots, l'hauríem de crear entre tots”. 

Es va tancar la sessió, després d’una activa participació dels assistents que van omplir la sala, demanant als ponents un missatge. Miquel Campmany va demanar esperit crític i posar una mica de distància; Montse Blanco va desitjar que “d’aquí uns anys ni existeixi un debat com aquest”; “Simplement el fet d’estar aquí parlant serveix per conscienciar-nos més sobre la qüestió” va ser el sentiment de Toni Segarra i “Una publicitat combinada i descentralitzada” l’aposta de Rafa Besolí.

Si no vas poder assistir, pots veure el debat en aquest vídeo.   

 

Josep Mª Pont, president de Pierre & Vacances, escriptor convidat al Sopar literari.

Josep Mª Pont, compagina la seva feina com a empresari, amb la seva passió com a escriptor. Això l’ha dut a publicar, l’any 2015, la seva novel·la, “Banderillas Negras”, un llibre que gira entorn l’aparició d’un diputat nacionalista que apareix assassinat en estranyes circumstàncies a Montjuïc. El crim provoca una sèrie d’esdeveniments amb el conegut procés català de rerefons.

En el sopar literari celebrat a La Camarga el passat dia 23 de febrer, un grup de col·legiats van compartir taula amb Josep Mª Pont. La vetllada va transcórrer en un ambient distès on Pont va parlar, entre d’altres coses sobre el seu procés creatiu. També comentà que per ell escriure s’ha convertit en una necessitat; la seva trajectòria professional l’ha dut a convertir-se en un important directiu i ha buscat refugi en l’escriptura.

El Col·legi estableix relacions institucionals
amb la Sagrada Família
 
 
Gràcies a l’acord-marc de col·laboració que el Col·legi té signat amb l’ACPRI, Associació Catalana de Protocol i Relacions Institucionals, el passat 19 de febrer de 2016 més de 84 professionals, entre col·legiats i membres de l’ACPRI, van poder gaudir d’una visita guiada al Temple de La Sagrada Família de forma gratuïta.

El departament de Relacions Institucionals i Relacions Públiques, Comunicació i Màrqueting s’ha posat a disposició dels col·legiats per facilitar les visites a la Basílica de la Sagrada Família que, per la seva particularitat, requereixin tracte protocol·lari. Arribat el cas, contacte amb el Col·legi. 
Subject: Live Music
Comunicació aplicada a la música en directe

 
 
Subject Live Music va ser la primera edició de tres jornades organitzades pel Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya, amb el suport d'OnaHotels i Estrella Damm, on excel·lents professionals de la comunicació i la publicitat del món de la música en directe van compartir els seus coneixements en una jornada molt dinàmica.
 
L'esdeveniment va tenir lloc el dia 18 de febrer de 9:30 a 14:00 hores a l'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm de Barcelona. Amb l'aforament complet, l'esdeveniment va comptar amb els màxims responsables de la comunicació de Sónar, Primavera Sound, Sala Apolo, Vida Festival i dos actors indirectes però amb molta responsabilitat: Estrella Damm i un representant del Barcelona Supercomputing Center.
 
Amb la seva aparició, van aconseguir no deixar indiferent a ningú amb la seva forma de veure la Publicitat i les Relacions Públiques destinades a joves fanàtics dels festivals de música. Van aconseguir que els assistents participessin fent preguntes i s’impliquessin en les idees que van plasmar en els seus discursos.
 
Això no s’atura aquí i el següent Subject és el proper 14 d’abril i la tematica serà el Turisme.
Escriptura i creativitat
amb Débora Castillo

 
 
Débora Castillo, escriptora de la novel·la “Di que si, Paca”, de diversos contes i d’un blog, va compartir amb una vintena d’assistents tècniques d’escriptura creativa. Aquesta sessió, d’una hora i mitja, es va realitzar a l’espai La Createca  el 16 de febrer.
 
El Taller va començar a les 19 h amb una breu presentació de la classe i l’explicació de com el conflicte, en paraules de Débora, “és la peça angular de qualsevol història”. Així mateix va explicar la diferència entre conflicte intern i extern. A mitja lliçó, l'escriptora va introduir las 31 funcions de Vladímir Propp, 31 accions dels personatges dels contes que el professor rus va analitzar, accions presents en tots els contes i que seguien en un ordre i patró concret.
 
Per acabar, els assistents van haver de crear una història per grups i jugar amb diferents funcions que la professora va assignar a cada un d’ells. Després de revisar una a una las diferents històries, Débora, va fer entendre que escriure una història és fàcil, però per escriure una bona història només cal escriure, escriure i escriure.
 
El Col·legi participarà com a expert en l'AQU
(Agència per la qualitat del sistema educatiu)

 
El Col·legi ha signat recentment un conveni de col·laboració amb l’Agència per la qualitat del sistema educatiu. (AQU).

Aquest acord regula la col·laboració d’ambdues entitats per tal d’establir el sistema de provisió de professionals del Col·legi  per formar part de la borsa d’experts d’AQU Catalunya amb la finalitat de  participar en les activitats d’avaluació, certificació i acreditació de la qualitat de les titulacions i les institucions d’educació superior de Catalunya. 

L’acte de signatura es va realitzar el 16 de febrer a les oficines de l’AQU. Hi va  participar el degà del Col·legi, Ton del Pozo;  el Sr. Martí Casadesú, director de l’Agència i el Sr. Xavier Franco, col·legiat.
Jaume Roures, soci fundador del grup Mediapro en el #DinarsTendencia del Col·legi
 
El #DinarsTendencia amb Jaume Roures es va celebrar en el moment en què Mediapro i el soci fundador del grup estaven a primera fila de l’actualitat informativa per la demanda que el propi Roures va interposar contra Rosell i el Barça per un cas d’espionatge.  

Al dinar, que va tenir lloc el 10 de febrer a El Principal, es va parlar de l’actualitat però també de la tendència que, a parer de Jaume Roures, viurà el món televisiu. Mediapro, grup d’empreses que dirigeix, o
cupa una posició capdavantera com a proveïdor de serveis tècnics per a la indústria audiovisual, és productor i distribuïdor de continguts audiovisuals, gestor i distribuïdor d'esdeveniments esportius, productor cinematogràfic i de continguts interactius, i presta serveis de postproducció. L'enginyeria tècnica, els serveis de transmissions, la consultoria en màrqueting i comunicació, i la comercialització publicitària, així com el disseny i la producció de canals temàtics són, també, una part fonamental de les activitats del grup. El seu equip humà i els mitjans tècnics estan al capdavant en innovació en l'àmbit audiovisual europeu.

Creat el 1994, el grup Mediapro es va fusionar el 2006 amb el grup Globomedia,creant, al costat de WPP, líder mundial de comunicació i màrqueting, i Torreal, el grup Imagina, líder europeu en contingut multimèdia i únic en integració de continguts, producció i distribució audiovisual amb una facturació de 1.387 milions d'euros en 2013 i un equip humà de prop de 3.450 professionals.
Estudi ECM 2015 
Recomanacions per l'excel·lència en comunicació estratègica. 


La Dra. Ángeles Moreno, va ser l’encarregada de presentar l’estudi ECM (European communication Monitor ) 2015. L’acte de presentació, on van poder assistir també els Col·legiats, es va fer a la Cambra de Comerç de Barcelona i va ser organitzat per Dircom Catalunya.

Aquest estudi ens mostra una fotografia de la comunicació estratègica a Europa i revela que el major repte dels comunicadors espanyols, és arribar a relacionar d’una manera eficaç estratègies corporatives i estratègies comunicatives.

L'Estudi dona resposta a diferents qüestions com, quins són els temes estratègics més importants per a la comunicació a Europa, com contribueix la comunicació als objectius organitzacionals, com es mesuren i avaluen els departaments de comunicació i quina escolta realitzen.

Així mateix, elabora una relació del que fan els departaments de comunicació excel·lents:
  • Estan més convençuts de totes les formes de contribuir als objectius corporatius.
  • Utilitzen més arguments econòmics i de les amenaces i beneficis de l’escolta per explicar el valor de la comunicació.
  • Reclamen per damunt de la resta el lideratge de l’escolta organitzacional.
  • Implementen més estratègies d’escolta.
  • Mesuren i avaluen amb major intensitat i demostren millor el seu impacte corporatiu.
  • Tenen professionals millor preparats per a l’avaluació.
  • Usen més els resultats de medició.
Pots accedir al document complet de l'estudi en el següent enllaç:
Estudi ECM-European Communication Monitor 2015
La inversió publicitària creix un 8,4% a Catalunya
 
L'Associació Catalana de Publicitat va presentar l'Estudi d'Inversió Publicitària a Catalunya i a Espanya.

Segons l'Estudila inversió publicitària dels anunciants amb seu a Catalunya ha crescut un 8,4%. La inversió fou de 853,3 milions d'euros en el 2014, i va augmentar fins a 925,0 milions d'euros en el 2015. El nombre d'anunciants catalans ha crescut de 5.368 a 5.512 en un any per tant podem afirmar que la inversió pro-mig per anunciant ha crescut un 5,6% el 2015, abastant 167.820 d'euros.

D'altra banda, la inversió publicitària en el conjunt d'Espanya ha crescut un 5,8%, per sota del creixement que ha experimentat la inversió dels anunciants catalans. S'observa que la participació dels anunciants amb seu a Catalunya ha crescut de manera inexorable durant tota la crisis, i també ara, en l'època de bonança, les empreses catalanes participen en el 23,9% de la inversió total.

Els mitjans catalans han rebut un 5,8% més en el 2015, és a dir, uns 329,7 milions d'euros més que en el 2014. D'aquesta inversió, 142,1 milions procedeix d'anunciants amb seu a Catalunya. Per tant, el 43,1% restant de la inversió, 195,0 milions d'euros, procedeix d'anunciants de la resta d'Espanya i que s'anuncien en mitjans catalans.

Respecte a la distribució de la inversió catalana en els diferents mitjans, es conclou mitjançant l'Estudi que: el 36,5% de la inversió és per els mitjans impresos, el 25,4% per la televisió, el 14,7% per la ràdio, i el 13,3% per l'exterior.

En aquests enllaços pots descarregar-te els documents complets. 
Estudi Inversió Publictària a Catalunya
Estudi Inversió Publicitària a Espanya 

 
 
     

Lectures recomanades

Serveis

El Col·legi recomana

 

   

Resum multimèdia del sector de la Comunicació

https://gallery.mailchimp.com/cdee5a81d0a07591c596143a3/images/39c17bd9-f8e2-452d-a4c2-b6ad8f3a8429.png

Gràcies a l'acord del Col·legi amb Kantar Media tenim accés al Resum Multimèdia del Sector de la Comunicació que elaboren diàriament.

Darreres edicions: 

Divendres, 4 de març de 2016
Dijous, 3 de març de 2016
Dimecres, 2 de març de 2016
Dimarts, 1 de març de 2016
Dilluns, 29 de febrer de 2016


Edicions anteriors

Inscriu-te a través d'aquest formulari.

Butlletí de la premsa, comunicació, publicitat i màrqueting de l'AMIC

Darrera edició:
Núm. 171. 4 de març de 2016

Edicions anteriors

“Somos estrategas: 
Dirección de comunicación empresarial e institucional" de  Ana MªEnrique Jiménez i Francisca Morales Serrano 

En aquest llibre professionals de referència, tracten el fenomen de la Direcció de Comunicació des de una visió estratègica i integral. Per això aquest llibre, és un manual de gran interès per a estudiants, investigadors i professionals que vulguin conèixer l’estat actual de la Direcció de comunicació, els seus processos i les seves contribucions en la gestió d’empreses i institucions.


Hotelius Club

Hotelius Club ofereix als nostres col·legiats un 15% de descompte per poder gaudir en més de 60.000 hotels per tot el món.
 
Per poder accedir a la oferta posa't en contacte amb el Col·legi: Tel. 93 451 30 69.


 

eShow Barcelona


 

Durant els dies  16 i 17  de març de 2016  la fira de BCN de Montjuïc , acull la fira de E-commerce i digital Marketing més important de la península i Llatinoamèrica . La fira contarà amb destacats líders del sector i multitud d’exposicions.


Per als col·legiats la entrada és gratuïta. Per obtenir el codi de descompte cal trucar al 934513069 o enviar un mail a jespin@colpublirp.com.
  

Roc Blanc Hotels

 
Roc Blanc Hotels ofereix als col·legiats i als seus acompanyants:
Un 20 % de descompte (de diumenge a divendres inclosos)
Un 10% de descompte ( dissabte, ponts, setmana santa i de Nadal a Reis)

Per més informació i per obtenir el codi de reserva per aplicar el descompte cal trucar al Col·legi: 93 451 30 69

Barcelona. La metròpoli en l'era de la fotografia, 1860-2004
març-juny 2016

 

La Virreina Centre de la Imatge presenta el mes de març, "Barcelona. La metròpoli en l’era de la fotografia, 1860-2004", una exposició que explora la iconografia fotogràfica de l’evolució urbanística de la ciutat al llarg d’un segle i mig d’història. 

Més informació

 

Exposició: La moneda en la època d'August
Visites dirigides al públic general els següents dies:
21 de febrer, 20 de març,
17 d'abril, 15 de maig i 19 de juny.
Hora: 12 h


 


 

La moneda en època d’August reuneix una selecció representativa de les monedes que circulaven en els territoris integrats en el món romà en aquest període històric.

Una selecció que –­en el cas concret de Tàrraco–­ esdevé exhaustiva, aplegant per primera vegada la sèrie completa de les monedes encunyades a la ciutat dedicades, en bona mesura, a la memòria d’August i al culte a la seva divinitat, procés en el qual Tàrraco fou pionera.

Cal reserva prèvia als telèfons: 977 25 15 15 / 977 23 62 09 /mnat@gencat.cat 


Més informació.


 

 
by Infoperiodistas.info

En virtut de la Llei de Protecció de Dades Personals (LOPD) i la seva normativa de desenvolupament, li informem que les seves dades personals estan incloses en un fitxer de “Col·legiats”, amb la finalitat de complir amb les funcions descrites en els nostres estatuts, mantenir la relació amb el membre del Col·legi, prestar serveis relacionats amb la nostra activitat, remetre-li informació d’interès referent als serveis que els oferim, novetats del sector, així com, sempre que ens autoritzi prèviament, proporcionar-li informació comercial de tercers col·laboradors que considerem pugui ser del seu interès i representin avantatges per als nostres col·legiats/afiliats. En qualsevol moment pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les seves dades personals, dirigint-se a COL·LEGI DE PUBLICITARIS i RELACIONS PÚBLIQUES DE CATALUNYA, València, 227, 1r 1a. 08007 de Barcelona.